Кабінет міністрів україни постанова

Опубликован полный текст Постановления Кабинета Министров Украины от 01.08.2007г. №985 «Питания обігу харчових продуктів, що містять генетично модифжовані організми та /або мікроорганізми».

від 1 серпня 2007 р. N 985 Київ

Питання обігу харчових продуктів, що містять генетично модифіковані

організми та/або мікроорганізми

На виконання Законів України "Про захист прав споживачів" та "Про дитяче харчування" і з метою     гармонізації законодавства України з нормами Європейського Союзу Кабінет Міністрів України постановляє:

1.  Ввезення та реалізація харчових продуктів, що містять генетично модифіковані організми та/або мікроорганізми   в кількості більш як 0,9 відсотка, здійснюються за наявності відповідного маркування із зазначенням якісного складу таких продуктів.

Забороняються ввезення, виробництво та реалізація харчових продуктів, призначених для дитячого харчування,   що містять генетично модифіковані організми та/або мікроорганізми.

2.   Міністерству  охорони  здоров’я,  Міністерству аграрної  політики,  Державному  комітетові  з  питань    технічного регулювання та споживчої політики забезпечити у межах своїх повноважень виконання цієї постанови.

3. Ця постанова набирає чинності з 1 листопада 2007 року.

Прем’єр-міністр УкраїниВ. ЯНУКОВИЧ