Положення про всеукраїнський конкурс творчих робіт «історія одного села»

В материале раскрыта цель, задачи, условия и требования к конкурсным работам, которые следует представить для участия в конкурсе.

ПОЛОЖЕННЯ

Мета та завдання конкурсу

            Мета: Організація та проведення всеукраїнського заходу з метою популяризації народних традицій та звичаїв, духовних цінностей, поновлення історико-етнічних особливостей українського народу, а також сприяння популяризації народної творчості в молодіжному середовищі.

            Завдання:

проведення конкурсу з широким залученням молодих людей; пропагування кращих здобутків національної культурної і духовної спадщини; посилення підтримки професійної та самодіяльної художньої творчості; підтримка фольклорних народних колективів, залучення до них молоді; використання можливостей та засобів масової інформації під час підготовки та проведення конкурсу з метою пропаганди загальнолюдських і національних духовних і моральних цінностей; започаткування щорічного всеукраїнського конкурсу.

            До участі в конкурсі запрошується молодь, яка запропонує своє бачення розкриття теми конкурсу. Участь у конкурсі можуть брати молоді люди, віком від 14 до 35 років: живописці, графіки, скульптори, мистецтвознавці, кінематографісти, фотографи, молодь, яка цікавиться мистецтвом тощо. Перевага надається молоді, яка проживає в сільській місцевості.

            Конкурсні роботи можуть бути виконані персонально або трупою.

Умови проведення фестивалю

            Конкурс пройде в два етапи.

            Перший – відбірковий – пройде в усіх регіонах України (до 05 вересня 2008 року) в номінаціях: фотографія, живопис, декоративно-ужиткове мистецтво, література.

Вимоги до конкурсних робіт

            В номінаціях: живопис, фотографія, декоративно-ужиткове мистецтво – Формат А3 (з кріпленнями).

            В номінаціях: література – обсяг до 2ст, формат – А4, 13 Times New Roman, 13 кеглем через 2 інтервали.

            Головними критеріями оцінки конкурсних робіт будуть: оригінальність, відповідність роботи до умов конкурсу та його теми.

            Роботи переможців першого (відбіркового) туру візьмуть участь в фіналі конкурсу. Результати першого відбіркового туру будуть повідомлені до 08 вересня 2008 року.

            Другий фінальний тур – пройде 09-10 вересня 2008 року у вигляді виставки творчих робіт. Фіналісти конкурсу представлять свої роботи у вищеназваних номінаціях. Виставка робіт буде проходити в м. Прилуки Чернігівської області.

            Переможці фінального туру будуть визначені за допомогою конкурсної комісії. При цьому буде враховуватися думка відвідувачів, що визначить позицію комісії на підставі анкет. Кращі роботи в кожній номінації будуть відзначені цінними подарунками, інші учасники фінального туру отримають звання дипломантів конкурсу «Історія одного села», а кращі творчі роботи будуть використані в соціальній рекламі.

            Не приймаються творчі роботи, що надійшли пізніше 17 вересня 2007 року, неповні чи неправильно заповнені заявки не розглядаються, матеріали, подані на конкурс не повертаються.

            Заявки на участь у конкурсі можна приносити або надсилати у вигляді оригіналів на адресу 04119, Київ, вул… Мельникова 83-а, оф. 616 з позначкою «На конкурс» або 17500 м. Прилуки, Чернігівська обл… вул… Переяславська, 28.

            Міський будинок культури, з позначкою «На конкурс».

                        Тел. Для довідок: 8 (044) 48-931-89, 8 (050) 95-363-32, 8 (067) 409-27-24.

            Кримчанам заявки на участь у конкурсі надсилати в Міністерство у справах молоді, сім’ї та гендерної політики Автономної Республіки Крим (управління молодіжної політики та гендерної рівності), телефон для справок 8-0652-600-239.

            E-mail:

О. ЧАІН,

Голова ВМГО “Спілки селянської молоді України».